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1.  Question: What is the method of payment for the sleeping rooms? 
 

AOC Response:  Sleeping room charges will be IPO (Individual Pay Own).  This 
requirement has been changed through issuance of RFP Addendum 1. 

 
2.  Question: Explain how attachments should be mailed in. 
 

AOC Response:  Please refer to RFP Section 6.0 SUBMISSIONS OF PROPOSALS 
and Sections 7.1, 7.2, 7.3, 7.4 and 7.5 Submission of Proposals.   Both proposal parts 
are to be submitted or mailed together, in two separate sealed envelopes consisting of: 
 
1) Technical Proposal Envelope with RFP Attachments 2(if changes are proposed), 

3, 4, 5 and 7; and 
2) Cost Proposal Envelope-Attachment 1. 

 
 3.  Question: Will every RFP moving forward have a pre-proposal conference call? 
 

AOC Response:  Currently, the AOC intends to conduct pre-proposal conference calls for 
all conference facility and related services solicitations. 

 
4.  Question:  Is there a minimum number of room nights for this new RFP process? 
 

AOC Response:  The number of sleeping rooms does not determine if the new RFP 
process must be used for solicitations. The projected value of a contract determines which 
RFP process must be used.  In accordance with the new Judicial Branch Contracting Law 
and Manual (available at: http://www.courts.ca.gov/documents/jbcl-manual.pdf ), the 
AOC will use the current RFP process for any event with a projected contract amount of 
$5,000 or more.   
 

5.  Question:  Under Section 8.0, Offer Period, of the RFP, does the AOC expect a property to 
hold space for the period of time specified in this section? 
 

AOC Response: The AOC expects that all successful proposers will hold their proposed 
Room Block at least until a contract has been awarded and executed or otherwise as 
stated in the RFP Section 8.0.  Proposers not selected for contract award are authorized 
to release their Room Block upon receiving the Notice of Award.  Please refer to RFP 
Section 3.0 for the estimated timeline for contract award and execution.  
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